relay icon

by Firefox Relay

0 email trackers removed

Upgrade for more protection

Forum Kafeteria
Cześć NOWY ,
tymczasowablokada dodał komentarz do temat, miękkim dłutem strugany


tymczasowablokada napisał:
3 minuty temu, mr_Kumpir napisał:

bo to jest babskie forum po pierwsze a po drugie chciałem wiedzieć czy gotować liście czy cały głąb bo w każdym przepisie ci innego

naprawdę warto to aż tak przeżywać xD

I tak najlepsi kucharze to faceci. A ja robię gołąbki z kapusty włoskiej, wykrawam głąb kapuściany i gotuję. Później odrywam ugotowane liście, wykrawam te nerwy z liści, nakładam farsz i zwijam podobnie jak naleśniki. W garnku układam po skosie łyżki lub łyżeczki, na to daje jeden lub dwa (żeby przykryły dno garnka) liście z kapusty, układam gołąbki i delikatnie duszę, podlewając odrobiną wody. 

Do tego robię sos pomidorowy. 

Takie zrobione gołąbki można też wsadzić do pojemnika i zamrozić ☺️Ot cała filozofia i niepotrzebna wojna w szklance wody