Newsletter Portalu Spożywczego
Portal Spożywczy Newsletter Portalu
Piątek, 3 października 2025
Zobacz w przeglądarce
O tym się mówi
Sprzedaż spada, a koszty rosną. Czy branżę piwną uratują innowacje i piwa 0%? (WYWIAD)
Sprzedaż spada, a koszty rosną. Czy branżę piwną uratują innowacje i piwa 0%? (WYWIAD)
- Już 62% Polaków regularnie sięga po zerówki. To dowód na to, że piwa bezalkoholowe stały się elementem nowoczesnego stylu życia, a nie jedynie propozycją dla kierowców – przekonuje Ineza Król -Matysiak, nowa dyrektorka Browaru Kasztelan w Sierpcu, z którą porozmawialiśmy nie tylko o dynamicznym rozwoju trendu NoLo, ale także o zrównoważonym warzeniu, planowanej podwyżce akcyzy i aurze, niesprzyjającej piwnemu biznesowi.
O tym się mówi
Green Factory przejmuje zakłady Eisberg. "Stajemy się jednym z liderów w CEE"
Green Factory przejmuje zakłady Eisberg. "Stajemy się jednym z liderów w CEE"
Green Factory, polski producent i lider rynku warzyw, sałat i świeżych dań gotowych sfinalizował umowę nabycia trzech spółek Eisberg od Bell Food Group – w Polsce, na Węgrzech i w Rumunii. Po uzyskaniu wszelkich wymaganych zgód regulacyjnych, przejęte podmioty stały się częścią Grupy Green Holding, do której należy Green Factory. Dzięki tej akwizycji przychody Green Factory przekroczą 1,3 miliarda złotych.
O tym się mówi
"Naszą drogą jest jakość". Mirosław Maliszewski o eksporcie polskiej żywności
"Naszą drogą jest jakość". Mirosław Maliszewski o eksporcie polskiej żywności
Trzeba zdecydowanie wzmocnić działania proeksportowe i promocyjne poza Unią Europejską, bo to tam tkwi największy potencjał wzrostu - mówi w wywiadzie dla portalspozywczy.pl, Mirosław Maliszewski, szef sejmowej Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz prezes Związku Sadowników RP.
O tym się mówi
Nowy zakład napędzi Joserę w Polsce i regionie
Nowy zakład napędzi Joserę w Polsce i regionie
Josera, spółka należąca do niemieckiej Grupy Erbacher, uruchomiła właśnie nowy zakład produkcyjny karmy suchej w Nowym Tomyślu. O nowej inwestycji oraz planach i strategii Josery na rynku polskim porozmawialiśmy podczas otwarcia z trzema przedstawicielami firmy.
Dino goni Biedronkę. Wyścig o polski handel nabiera tempa
Handel dystrybucja
Dino goni Biedronkę. Wyścig o polski handel nabiera tempa
O eko wyzwaniach na PRECOP. Jak powinna wyglądać edukacja klimatyczna?
Biznes technologie
O eko wyzwaniach na PRECOP. Jak powinna wyglądać edukacja klimatyczna?
Eksperci na PRECOP: GOZ zaczyna się już w fazie projektowania produktów
Biznes technologie
Eksperci na PRECOP: GOZ zaczyna się już w fazie projektowania produktów
Kupiec: Eksport wafli ryżowych i czekoladowych jest dla nas kluczowym kierunkiem rozwoju
Zboża oleiste
Kupiec: Eksport wafli ryżowych i czekoladowych jest dla nas kluczowym kierunkiem rozwoju
Jak przemysł mięsny łączy unijne wymogi bezpieczeństwa z rosnącą presją na efektywność?
Opakowanie, które sprzedaje – jak MULTIVAC zmienia rynek dań gotowych i diet pudełkowych
Rząd podnosi akcyzę na cydr. Czy ta decyzja zahamuje rozwój rynku?
Podwarszawska gmina chce wprowadzić nocną prohibicję. "Najwyższa pora"
Nocna prohibicja w całej Warszawie? Trzaskowski zapowiada wielką zmianę
Maliszewska: Konsumenci decyzje zakupowe podejmują przez pryzmat wartości portfela
Zamiast piwa - żywność przyszłości. Oto co właśnie ruszyło w browarze w Leżajsku
Biedronka, Lidl i Dino – która sieć daje najwięcej miejsc pracy w Polsce?